Eveniment incendiar în așteptare: Dinamo pregătește o întâlnire de gradul zero!
O presă doar pentru Dinamo!

Dinamo este inima noastră: Haideți să o protejăm!

SUPORTERII SUNT SUFLETUL UNEI ECHIPE, IAR DINAMO ARE UN SUFLET PUTERNIC ȘI INIMOS


În ziua de marți, 22 august, se va organiza o reuniune informală a acționarilor. Inițiativa acestui

 eveniment aparține lui Andrei Cionca, iar informarea acționarilor SC Dinamo 1948 SA a fost realizată de către RTZ. Schimbarea în conducerea clubului Dinamo a avut loc pe data de 17 august, la o distanță de un an de la evenimentul precedent. Administratorul special Vlad Iacob a fost destituit din funcție, iar în locul său a fost numit Andrei Nicolescu. În cadrul Adunării Generale a Acționarilor, votul exprimat de către Red&White a clarificat situația prin obținerea majorității conform prevederilor statutare. Pe de altă parte, Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, Asociația Dinamo Socios și Andrei Cionca au adoptat o poziție opusă, manifestându-se împotriva. Într-un mod formal, Lotus (Dorin Șerdean) și Asociația Peluza Cătălin Hîldan nu au participat la ședința extraordinară.

Decizia referitoare la numirea lui Andrei Nicolescu a fost adoptată printr-un vot similar, cu excepția

 faptului că Asociația Clubul Sportiv FC Dinamo a optat pentru abținere la această întrebare specifică.

Informații recente dezvăluie că în data de 22 august, marți, RTZ&Partners SPRL a programat o

 Adunare Generală Informală. Scopul acestei întâlniri este de a aduna toți acționarii din cadrul SC Dinamo 1948 SA. Inițiativa de a convoca această adunare provine de la Andrei Cionca, un antreprenor care a intrat în rândul acționarilor "câinilor" prin achiziționarea a 28 de acțiuni de la "Dinamo Socios".

Punctul central pe ordinea de zi îl constituie analiza stării financiare a clubului. În aceeași direcție, liderii echipei conduse de Ovidiu Burcă au încredere că prin intermediul acestei întruniri vor putea identifica soluții pentru abordarea dificultăților financiare cu care se confruntă alb-roșiii.


Evenimentul Adunării Generale Informale are loc în ziua imediat următoare expirării termenului de plată al sumelor alocate trimestrului VII al procesului de insolvență. "Câinii" rămân încă în restanță pentru trimestrul VI.

Începutul săptămânii primește o semnificație sporită în acest context. În conformitate cu planul de

 reorganizare operațională, din 21 august înainte, compania are obligația de a achita suma de 1,9

 milioane de lei către diverse categorii de creditori: de la cei incluși în "Beneficiari ai unor cauze și

 preferințe", la "garantați", precum și cei încadrați în categoriile "salariați" sau "bugetari". Aceste plăți

 sunt o parte a trimestrului VII al procesului de reorganizare juridică a SC Dinamo 1948 SA


Cifra de 420.816 lei trebuie să fie direcționată către creditorii cu garanții (Creanțe beneficiare ale unor cauze de preferință – Direcția Generală a Finanțelor Publice București); suma de 301.855 lei este alocată plăților către creditorii salariați; în timp ce suma de 263.165 lei trebuie să fie destinată creditorilor bugetari. Situația nu pare în niciun caz favorabilă din această perspectivă. Într-un context în care ziua de marți survine ca a doua zi după scadența plăților pentru trimestrul VII, care a fost stabilită pentru data de 21 august, SC Dinamo 1948 SA, conform dezvăluirilor făcute  de ProSport, nu a onorat nici măcar obligațiile din trimestrul VI, scadent în luna mai și în cuantum de 1,4 milioane de lei. În această situație, este important să se sublinieze că creditorii care ar fi trebuit să primească plăți în cadrul stipulărilor pentru trimestrul VI și VII au dreptul să depună o cerere în fața judecătorului sindic pentru inițierea procedurii de faliment.

În timpul meciului, în afară de prezența lui Vlad Iacob, Ioan Andone și Marius Niculae, care au ocupat locuri în tribună, în loja VIP a stadionului „Anghel Iordănescu”, s-au alăturat și alte personalități. Printre acestea s-au numărat Andrei Nicolescu și Cătălin Mișu de la Regata, acesta din urmă fiind unul dintre sponsori ai echipei. Un alt nume notabil care a fost prezent este Sorin Preda, cel mai recent acționar intrat în rândurile clubului. Cu doar câteva zile înainte, Preda a achiziționat 28 de acțiuni de la "Dinamo Socios", exact cum a făcut și Andrei Cionca.


La meci, acționarii Andrei Nicolescu (Red&White), Andrei Preda (SC Dinamo 1948 SA) și Cătălin Mișu au sosit împreună în același vehicul.Comentarii