Interviu incendiar cu Ovidiu Burcă: Ce a dezvăluit după triumful senzațional al lui Dinamo contra FC Botoșani?

 Prin autogolul lui Răzvan Ducan din timpul prelungirilor, Dinamo a reușit să învingă echipa FC Botoșani cu scorul de 1-0, marcând astfel prima lor victorie în acest sezon în etapa a cincea. La încheierea partidei, Ovidiu Burcă a subliniat că succesul aparține meritat echipei sale și că acest rezultat va consolida încrederea jucătorilor.

Reacția lui Ovidiu Burcă, după Dinamo - FC Botoșani 1-0

”A fost un meci dificil, contra unei echipe bune, care joacă fără niciun fel de complex de inferioritate, cu jucători foarte buni de contraatac. Am avut un meci complicat, a trebuit să atacăm, dar să pregătim și momentele în care pierdeam mingea.

Aveam nevoie de victoria asta, aveam nevoie de încredere. Victoriile sunt cele mai importante, îți dau încredere că lucrurile sunt ok.

Eu cred că am fost echipa care a dominat jocul, a încercat să-și creeze ocazii. Cred că nu se pune problema (n.r. cine merita să câștige), a fost un meci pe care l-am controlat.

Atmosfera este foarte bună în vestiar. E clar că, pentru că am aduși mulți jucători noi, nu există încă o

 ierarhie clară. Suntem într-un moment de tranziție”, a declarat Ovidiu Burcă, potrivit digisport.ro


Motivul pentru care Deniz Giafer (20 de ani) și Ricardo Grigore (24 de ani) se regăsesc pe bancă în

 partida cu FC Botoșani din etapa a 5-a a Superligii a fost dezvăluit de către Ovidiu Burcă, antrenorul

 echipei Dinamo. Acesta a ales să opereze schimbări semnificative în componența de start. Unul dintre

 aceste modificări constă în includerea francezului Josue Homawoo (25 de ani) în centrul defensivei,

 acesta având primele sale minute pentru Dinamo. De asemenea, Răzvan Patriche (37 de ani), celălalt apărător central, își face debutul în actuala stagiune.

Motivația din spatele faptului că Giafer și Grigore, jucători care au început în primul unsprezece în primele etape ale sezonului, s-au regăsit acum pe bancă, a fost detaliată de către Burcă.

Ovidiu Burcă, despre echipa folosită în Dinamo - FC Botoșani

„Am schimbat puțin pentru că ne dorim alte lucruri în funcție de meci. Nu pot să zic că mi-a displăcut cuplul Giafer - Grigore, dar am căutat să avem mai multă forță fizică în centrul terenului astăzi. 


Patriche are multă experiență. Când am apelat la el a fost la cel mai bun nivel. În Liga 2 a fost printre cei mai buni. Știe clar principiile de joc, este și un lider. 


Aveam nevoie de o voce, de mai multă agresivitate”, a explicat Ovidiu Burcă, cu jumătate de oră înainte de meci, la Orange Sport. Dinamo s-a impus împotriva echipei FC Botoșani cu scorul de 1-0, în etapa a 5-a a Superligii. Tânărul jucător Dennis Politic (23 de ani) a avut un rol esențial în obținerea primei victorii a echipei "câinilor" în acest sezon.


Momentul decisiv al partidei a venit prin contribuția lui Dennis Politic, care a livrat centrarea ce a dus la autogolul lui Ducan în ultimele minute de prelungire. Mijlocașul adus din Anglia în această vară consideră că această victorie marchează eliberarea echipei alb-roșii.

Dennis Politic, după Dinamo - FC Botoșani 1-0

„Cred că este o victorie foarte importantă, am vrut să câștigăm acest meci. A avut o importanță mai mare pentru că eram ultimele două clasate. Ne bucurăm și sperăm să o ținem tot așa. 


Am încercat să joc în față la faza golului, știam că mai sunt câteva minute. Am vrut să punem presiune pe ei. Nu mai contează cine a dat golul, contează doar că am câștigat. 


Mi s-a părut senzațională atmosfera, știam de când am venit ce fani are Dinamo. Au fost în număr mare la toate meciurile, ne bucurăm că le-am pus un zâmbet pe față astăzi. 


Cred că meritam victoria! Înapoi la muncă acum. Presiunea creștea, acum avem alt moral”, a spus Dennis Politic la Orange Sport. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu