Noul "Joker" al Echipei: Ce Îl Face Pe Jucătorul Nou Atât de Special?

 
Goncalo Gregorio, în vârstă de 28 de ani, a reușit a doua oară să înscrie pentru Dinamo în victoria de 3-2 

împotriva echipei FC Voluntari. Preia rolul principal pentru poziția de vârf central, consolidându-și poziția de opțiune numărul 1, în timp ce impresionează atât pe teren, cât și în afara acestuia. Gonçalo Gregorio continuă să lase o impresie puternică în tricoul alb-roșu. La meciul cu FCSB (1-2), în Derby-ul de România, a reușit să fie exact acolo unde era necesar, marcând cu precizie în poartă după o acțiune rapidă, iar la partida de sâmbătă seara împotriva echipei Voluntari (3-2), a contribuit la scor după un schimb de pase bine orchestrat cu Cristi Costin, inițiind în același timp faza de atac.


Transferat din liga a treia, mai exact de la echipa Leiria, atacantul din Portugalia a făcut o adaptare fulger în atacul echipei "câini", sugerând că este varianta principală pentru a ocupa un loc în primul 11. El pare să aibă un avantaj evident în fața competiției reprezentate de Hakim Abdallah, Cătălin Țîră sau chiar Lamine Ghezali, care a evoluat anterior ca vârf central în liga secundă.

Gabriel Glăvan: „De doi ani tot vorbim”

Directorul sportiv al roș-albilor, Gabriel Glăvan, a fost omul care a insistat pentru aducerea

 portughezului, urmărindu-l de mai mulți ani, așa cum a recunoscut într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

„Am tot încercat să-l aduc pe unde am lucrat în fotbalul românesc, doar că n-a fost să fie. S-a întâmplat

 acum, la Dinamo. Dar eu vorbesc cu Gonçalo de vreo doi ani. Da, pare un pitbull pe teren, dar este o

 mască socială, accentuată și de el, întrucât este un tip inteligent, cu ceva special, al lui. De fapt, e foarte, foarte inteligent.

Citește foarte multe cărți, uneori scrie poezii! Da, serios, în timpul liber. Este interesat și de latura umană a lucrurilor, are o inteligență emoțională accentuată", a dezvăluit oficialul grupării din Ștefan cel Mare.

Ritmicitatea cu care s-a dovedit eficient șeptarul "câinilor" în atac este de 143 de minute, timpul în care a reușit să înscrie de două ori pentru echipa Dinamo.


Portretul lui Gonçalo Gregório pe teren: "Un atacant fără egoism caracteristic"

Gonçalo Gregório a primit prima oportunitate ca titular sub comanda lui Ovidiu Burcă în al doilea său meci în această poziție. În meciul de la Voluntari, el a acumulat cele mai multe minute de joc din acest sezon, adică 87.

Efectiv a evoluat în fiecare meci din acest sezon. În meciul viitor cu Petrolul Ploiești, sâmbătă, este

 foarte probabil să fie din nou inclus în echipa de start, chiar dacă în ultimele trei runde antrenorul a ales să rotească cei trei atacanți centrali în primul 11.

O altă observație remarcabilă a fost făcută de către Gabriel Glăvan cu privire la jucătorul portughez.

"Este un băiat de vestiar, foarte deschis, foarte apropiat de colegi. Nu are egoismul specific atacanților.


 Este altruist. Câștigă mingea și nu ține să continue singur acțiunea, se uită mereu să paseze, să conlucreze cu coechipierii. 

Este empatic ca om, are impregnată ideea de grup în mentalitatea lui. Țin minte un detaliu de la sosirea lui la echipă. 

Sabin Ghiță, team-managerul echipei, mi-a zis după ce l-a adus pe Goncalo de la aeroport: „Unde-i

 găsiți, domne, pe ăștia?”, „Adică?”, „Sunt super-OK băieții ăștia, serios, asta e prima impresie pe care ți-o lasă după ce legi primele cuvinte cu ei”, a povestit oficialul "câinilor".


Gregorio, neașteptat, până acum nu mi-a plăcut, dar încet, încet cred că ajunge… Când dinamoviștii vor ajunge la un nivel de pregătire, cred că își pot propune lucruri mai îndrăznețe. Nu știu care e obiectivul lor acum. Să zici că vrei play-off, e greu, sunt alte echipe care chiar au loturi bune. Eu cred că Dinamo își rezolvă să fie locul 7, 8, 9. Eu cred că se poate. - Ioan Andone

Gonçalo Gregório a reușit să înscrie de 11 ori în doar 22 de partide pentru echipa Leiria în sezonul trecut.

Comentarii