Scântei în ședința Dinamo! Andrei Cionca, replică aspră la adresa Red & White

 
Aprinsă dezbatere la Dinamo în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, care a avut loc marți la sediul

 temporar al clubului din „Ștefan cel Mare”, administrat de „RTZ & Partners SPRL”.

Dezbatere aprinsă la Dinamo! Confruntare acerbă între Andrei Cionca și reprezentantul Red & White în cadrul AGA: „Nu subestimați inteligența mea!”

Andrei Cionca, om de afaceri care recent a preluat 28 de acțiuni în cadrul SC Dinamo 1948 SA de la grupul „Dinamo Socios”, care la rândul lor dobândiseră 128 de acțiuni de la Cornel Dinu, a fost prezent la această ședință, ca de altfel era de așteptat. Într-un moment dat, el a avut o reacție dură la adresa lui Dan Gătăianțu, directorul financiar al clubului (CFO), care și el deține acțiuni în „Red & White”.


Dan Gătăianțu a reprezentat acționarul majoritar la această ședință, deoarece Andrei Nicolescu, noul administrator special al clubului și acționar în „Red & White”, deși se afla în clădirea RTZ în acea zi, a ales să nu participe la Adunarea Generală a Acționarilor. În schimb, a delegat pe Dan Gătăianțu, deoarece Eugen Voicu, celălalt acționar semnificativ din „Red & White”, se află în perioada de concediu.

La un anumit punct, în contextul lipsei lui Andrei Nicolescu și ca rezultat al unei propuneri prezentate

 de Dan Gătăianțu, Andrei Cionca a dat o replică fermă către acesta din urmă și i-a adresat următorul

 comentariu: „Am senzația că intenționezi să-mi subestimezi inteligența”, potrivit Prosport.ro

Pe altă parte, au apărut tensiuni și pe un alt "front" al luptei interne de la Dinamo. Elias Bucurică, liderul PCH și președintele APCH, asociația care a pus bazele "Programului DDB" și care deține în prezent 8% din acțiunile SC Dinamo 1948 S.A., a adus reproșuri membrilor "Dinamo Socios" în legătură cu cedarea unor dintre acțiunile dobândite de la Cornel Dinu către Andrei Cionca și, mai recent, către Sorin Preda. El consideră că această acțiune nu a făcut decât să "exprime o opoziție" față de ceilalți acționari.

În cadrul acestei Adunări Generale a Acționarilor, Andrei Cionca a propus către acționarii "Red &

 White", reprezentați de Dan Gătăianțu, să îi cedeze 10% din pachetul de acțiuni al acestei societăți, cu

 un cost simbolic de un leu pentru întreg pachetul. Aceeași sumă pe care a achitat-o pentru fiecare acțiune preluată de la "Dinamo Socios". În schimbul acestei cedări, Cionca a promis că va investi sume substanțiale în club.


La final, Andrei Nicolescu a fost întrebat despre acest subiect și a caracterizat propunerea lui Cionca ca fiind una fără seriozitate pentru un club de talia lui Dinamo, menționând că aceasta l-a întristat chiar.


Acționarul majoritar a avut un reprezentant, eu am postul meu de administrator special, nu aveam cum să fiu și într-o parte și în alta. Nu e vorba de mănușă, e vorba cum să înțelegem lucrurile, să revitalizăm această operațiune administrativă și facem lucrurile din ce în ce mai bine. Eu cred că am explicat acest lucru, suntem într-o procedură de insolvență care are niște termene, niște proceduri care trebuie respectate. Din punctul ăsta de vedere, noi ne consultăm cu administratorul judiciar și încercăm să aplicăm cele mai bune proceduri, cea mai bună soluție pentru clubul Dinamo să fie cea pe care o folosim, pentru aprobarea acelui plan de reorganizare nou și să avem o predictibilitate pe ceea ce înseamnă situația lui Dinamo.


 

(n.r. despre posibilitatea falimentului clubului) Haideți să nu fabulăm. Este o procedură chiar și în cazul

 în care cineva rău intenționat ar utiliza o cerere de intrare în faliment, acea cerere primește un termen,

 se discută. Toți cei care ar avea teoretic ceva de primit acum au semnat pe noul plan de reorganizare și

 cumva au acceptat eșalonările sau restructurarea acelor datorii, asta echivalează cumva cu mai mult decât o semnătură sau o convenție prin care se reeșalonează niște datorii în plan. Dacă vom avea o cerere de faliment, în primul rând vorbim de rea credință și în al doilea rând o vom rezolva, nu asta e problema clubului Dinamo. S-au vehiculat atâtea în presă și binevoitorii pun atâta accent pe această situație, încât este posibil să apară (n.r. cereri de intrare în faliment). Există un triumvirat așa special, cu oameni care vor să facă valuri, dar e treaba lor, ei asta își doresc să facă. Nici nu trebuie să semneze un acord. Categoria salarială a semnnat în noul plan de reorganizare.


 

(n.r. despre ofertă făcută de Andrei Cionca) Da, dar, încă o dată, fără să jignesc pe nimeni, dacă atât

 valorează pentru domnul Cionca clubul Dinamo, înseamnă că e trist. Dânsul oferă un leu, e trist, nu

 putem să discutăm despre așa ceva. Dacă dânsul vrea să introducă niște bani în clubul Dinamo, să facă ca ceilalți acționari, să vină în Red & White, să pună cota participației, așa cum au făcut ceilalți acționari, și va avea garanția noastră, a tuturor, că acei bani ajung în Dinamo, că toți banii au ajuns în Dinamo. E trist în momentul în care un dinamovist face o ofertă de un leu. Pe mine m-a întristat această veste, dumneavoastră apreciați cum vreți.


 


Nu este un secret. Așa cum am spus de la început, am avut niște pachete pe care le-am oferit acționarilor, la un preț pre-stabilit, avem negocieri cu mai multe persoane, unii au agreat, alții încă negociază, știți prețul, nu trebuie să îl fac eu din nou public. Cred că domnul Cionca vă poate vorbi de dânsul (n.r. despre Sorin Preda)”, a spus Andrei Nicolescu la finalul AGA, la care nu a participat.Comentarii