S.O.S. financiar la Dinamo: Suma record de datorii la Dinamo

 
Astăzi, de la ora 11:00, a avut loc o adunare a acționarilor clubului Dinamo, din cauza necesității de a

 acoperi sume semnificative conform planului de restructurare în vigoare.


Actualizare, ora 14:00: Întrunirea de la Dinamo s-a încheiat.

Întâlnirea de la Dinamo a ajuns la final. Sorin Preda, care urmează să devină acționar în viitor, alături de mai mulți membri ai inițiativei Dinamo Socios, au preferat să păstreze tăcerea la părăsirea sediului RTZ.

Actualizare, ora 11:00: Sorin Preda, care va deveni acționarul viitor al clubului Dinamo, a sosit în incinta.

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor este prezent și Sorin Preda, viitorul proprietar al "câinilor roșii".


Actualizare, ora 10:59: A sosit și Răzvan Zăvăleanu, cel responsabil cu administrarea judiciară a clubului Dinamo.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al echipei Dinamo, a ajuns la sediul RTZ. El a exprimat uimirea sa față de numărul mare de persoane prezente la locul evenimentului: "Sunt foarte mulți oameni aici", a menționat el.

Actualizare, ora 10:51: Diverse persoane din echipa de conducere a clubului Dinamo au sosit la sediul RTZ.

La sediul RTZ au ajuns câțiva membri din echipa de conducere a clubului Dinamo, inclusiv acționarii

 Andrei Nicolescu, Andrei Cionca și Dan Gătăianțu. De asemenea, au fost observați și Andrei Bendeac,

 responsabil cu media socială, Romeo Bănică, responsabilul de marketing, și Elias Bucurică, liderul PCH.

Pe lângă aceștia, au mai ajuns la întâlnire și câțiva membri ai comunității Dinamo Socios.

Ziua de marți, 22 august, este una crucială pentru echipa Dinamo, deoarece administratorul judiciar al clubului, RTZ & Partners, a convocat o întâlnire generală neoficială pentru a prezenta starea actuală a organizației. Această întâlnire are loc la ora 11:00.


Au apărut datorii neachitate conform planului de reorganizare care rămâne în vigoare până la o nouă hotărâre din partea Tribunalului București. Un alt termen important pentru noul plan de reorganizare este stabilit pentru 4 septembrie.

Andrei Cionca a fost inițiatorul cererii pentru organizarea Adunării Generale, iar conducerii îi revine sarcina de a obține fondurile necesare.

Unul dintre noii membri în acționariat, Andrei Cionca, este persoana care a propus convocarea întâlnirii, conform informațiilor din Prosport. Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar, a convocat acționarii clubului pentru a oferi o prezentare asupra situației actuale.

S-au acumulat plăți restante în conformitate cu planul de reorganizare în vigoare, atât din luna mai, cât și în prezent, din cauza unui nou termen limită care a expirat.

Printre cei prezenți la întâlnire se numără și Andrei Nicolescu, recent numit administrator special al

 echipei "câinilor", precum și Sorin Preda, cel mai nou membru în rândul acționarilor. Cei doi,

 împreună cu Cătălin Mișu, proprietarul Regata și unul dintre susținătorii financiari ai clubului, au fost văzuți participând împreună și asistând la meciul de la Voluntari.

Clubul Dinamo se confruntă cu presiunea unor plăți urgente, suma depășind 650.000 de euro.

Suporterii echipei Dinamo speră că vor fi găsite soluții financiare pentru a acoperi plățile necesare și

 pentru a asigura stabilitatea viitoare a echipei. Întrucât există posibilitatea ca anumiți creditori să nu mai accepte amânări suplimentare și să ceară falimentul, situația este tensionată. Un exemplu în acest sens este Radu Bîrlică, fostul director de marketing al clubului, care a exprimat în repetate rânduri intenția de a se adresa instanței și a solicita falimentul.

Dinamo se confruntă cu o plată de 90 de mii de euro către Direcția Generală a Finanțelor Publice București, potrivit GSP.ro

Dacă se iau în calcul datoriile restante din luna mai și cele care trebuie achitate în luna august, suma

 totală depășește 650.000 de euro! Rămâne de văzut cum vor reacționa acționarii majoritari, membrii Red&White, și cum se vor poziționa noii veniți în echipa de acționari, Andrei Cionca și Sorin Preda.


Până la o nouă hotărâre a Tribunalului București, datată pe 4 septembrie, planul de reorganizare actual rămâne în funcțiune, impunând necesitatea efectuării plăților sau stabilirea acordurilor cu părțile interesate precum "Beneficiari ai unor cauze și preferințe", "garantații", "salariații" și "bugetarii".Comentarii