Știre de ultimă oră: Ovidiu Burcă dezvăluie tot: De la transferuri, până la perspectivele echipei Dinamo

 La vârsta de 43 de ani, Ovidiu Burcă, antrenorul echipei Dinamo, a abordat mai multe subiecte actuale legate de clubul alb-roșu, de la impactul potențial al SuperLigii până la transferul lui Răzvan Began. Deși Dinamo a obținut o promovare impresionantă cu scorul general de 8-5 împotriva FC Argeș în baraj, trecerea la prima ligă a adus provocări semnificative. În primele 4 etape, echipa a reușit să acumuleze doar un punct, dar antrenorul Ovidiu Burcă păstrează speranța, cu atât mai mult cu cât lotul s-a întărit recent prin achiziții precum stoperul brazilian Lucas Alves de Araujo.

„M-așteptam că va fi greu. Nu îmi făcusem calcule, dar știam că echipa nu va fi pregătită așa cum vrem

 noi. Cred că odată cu venirea lui Lucas, perioada de mercato s-a închis pentru noi. Am adus deja foarte

 mulți jucători și va fi greu să-i integrăm pe toți într-o perioadă scurtă”, a precizat Burcă.

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo: „Vrem să controlăm jocul, să avem posesia”

„Noi ne dorim un anumit tip de joc. Poate că, într-un anumit context, nu s-ar fi văzut diferența față de evoluțiile de anul trecut. Intensitatea e mult mai mare în Liga 1.


Dacă jucam defensiv, poate nu era diferența asta. Dar noi vrem să controlăm jocul, să avem posesia. Jocul de așteptare nu se potrivește la Dinamo”, a adăugat antrenorul lui Dinamo la Prosport.

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo, despre...

... gazonul de pe „Arcul de Triumf”: „Mă îngrijorează foarte tare situația. Am semnalat deja de la ultimele jocuri că starea gazonului e ciudată. S-a rupt foarte mult suprafața. Am văzut pozele, am încercat să găsim o soluție. Nu am găsit una viabilă și pentru suporteri, pentru că și dorința lor trebuie luată în considerare. N-avem de ales și trebuie să rămânem acolo și să sperăm că gazonul se va prezenta în condiții mai bune”.


... plecarea lui Alex Pop: „A fost o decizie extrem de grea. Ne-a ajutat foarte mult sezonul trecut. Am cântărit foarte mult decizia. Au fost și raționamente fotbalistice, și economice. Noi avem un sistem cu un singur atacant. Îl avem pe Ghezali care a demonstrat că dă cel mai bun randament ca prim atacant, îl avem pe Hakim, care abia a fost adus, Goncalo Gregorio, Țîră și Alex Pop. Cunoscându-i pe toți, cântărind și financiar, pentru că avem niște limite, am luat cea mai bună decizie pentru noi, dar și pentru Alex. Nu a fost ușoară deloc. N-aș vrea să comparăm jucătorii. De ce a plecat Alex și a rămas altul... Contextul e mult mai complex”.

... Cătălin Țîră: „Cred că are un potențial foarte mare. Are o atitudine schimbată, a ajuns la vârsta la

 care a înțeles că trebuie să facă lucrurile altfel pentru a avea rezultate. Noi credem în el”.

... situația lui Josue Homawoo: „Arată din ce în ce mai bine. Cred că o să-l vedeți de la meciul următor.

 Ni l-am dorit foarte mult. Fundaș agresiv cu un bun joc de cap. E la a patra săptămână alături de noi și îl veți vedea ușor, ușor în lot și în echipă”.


... transferul lui Răzvan Began: „Nu vreau să intru în prea multe discuții. Nu se poate face această înregistrare. N-are rost să arătăm cu degetul, probabil eu am greșit. Lucrurile nu sunt așa fluide cum mi-aș dori eu, dar așa e la un club aflat în insolvență. Poate ar trebui o comunicare mai bună. Eu l-am dorit, dar dacă nu se poate...”.


... accidentarea lui Ghezali: „Are o pubalgie. O durere pe care o resimțea de foarte mult timp. A dus-o pe picioare și la dubla cu FC Argeș. Am preferat ca el să se oprească și să revină când va fi 100% apt”.


Ce s-a întâmplat anul trecut a fost o poveste incredibilă, iar acești jucători vor rămâne în istoria clubului. Ce au realizat ei a fost extraordinar. Dar, în fotbal, ce ai făcut ieri nu mai e valabil azi. Trebuie să fim obiectivi și să vedem de ce avem noi astăzi.


Trebuie să ne rupem de contextul și de euforia de ieri. E provocarea mea ca uman și profesional să anticipez cine poate da cel mai bun randament. Nu e ușor ce trebuie să fac. Sunt aici să fac lucruri care poate nu sunt pe placul suporterilor, dar eu trebuie să văd lucrurile obiectiv.


- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo


Comentarii