În "Ștefan cel Mare", suporterii au fost din nou chemați să sprijine clubul și să ajute la evacuarea bunurilor aparținând SC Dinamo 1948 SA din incinta stadionului. Chiar în mijlocul caniculei, în miezul zilei, au răspuns curajoși cinci suporteri și un angajat al clubului.
Într-o altă ordine de idei, pentru a construi noua arenă, proiectanții trebuie să găsească o soluție pentru devierea unei conducte magistrale care trece prin stadion. ProSport oferă toate detaliile în continuare.
Seara de miercuri, președintele programului "Doar Dinamo București", Eduard Galan, a postat un anunț pe grupul DDB București, unde sunt aproximativ 250 de suporteri. El a comunicat că pentru ziua următoare este nevoie de voluntari care să ajute la evacuarea bunurilor care aparțin SC Dinamo 1948 SA din stadionul Dinamo, cu scopul de a le preda către Clubul Sportiv Dinamo și de a elibera spațiile necesare. Printre aceste bunuri se numără mobilier din vestiare, obiecte de la tribuna oficială și, eventual, "smulgerea" turnicheților de la gurile arenei, care sunt integrate în structura betonului. Toate aceste bunuri urmau să fie dezmembrate și transportate la Săftica.
La ora 12, într-o zi caniculară cu temperaturi de peste 30 de grade la umbră, câțiva oameni s-au
prezentat curajoși și hotărâți pentru a răspunde solicitării șefului programului "Doar Dinamo
București" (DDB). Printre aceștia, se numărau trei bărbați cu experiență în astfel de acțiuni, o doamnă
cu părul alb, purtând cu mândrie pe braț un tatuaj cu chipul lui Cătălin Hîldan, și la încheietura mâinii o eșarfă cu însemnele echipei Dinamo, precum și un tânăr îmbrăcat în tricou negru, cu sigla "fraților" de la Universitatea Cluj. Toți aveau în mână o sacoșă în care se aflau sticle de apă și o mare doză de determinare. Întrebările lor erau simple: "De unde începem?" și "Cum intrăm?".
Cu puțin timp înainte, colegii de la Fanatik.ro publicau o știre senzațională, anunțând că "se pregătește intrarea buldozerelor" pentru suporterii lui Dinamo. Conform surselor Fanatik, se urma demararea procesului de eliberare a spațiilor ocupate de FC Dinamo în incinta CS Dinamo. Aparent, prima zonă în care se va interveni este cea a vestiarelor, urmând apoi să se extindă către zona birourilor. Această mișcare indica posibilul pas către demersurile pentru demolarea stadionului, cu eliberarea acestuia în viitorul apropiat.
Cei cinci fani așteptau cu nerăbdare să primească un semn pentru a începe lucrul. Pe o zi caniculară,
stând la umbră în plină zi și simțind căldura arzătoare, au fost întâmpinați de un domn care ținea în
mână o hârtie cu inventarul bunurilor societății. În mijlocul agitației și cu telefonul sunând neîncetat, domnul în tricou albastru cerea mai multe detalii. Se putea bănui că era un reprezentant trimis de SC Dinamo 1948 SA. Prima întrebare lansată de el a fost: "Sunt scoși turnicheții de sub tensiune?". Și răspunsul prompt a fost: "Nu umblați acolo, nu găsesc panoul de oprire". În timp ce unul dintre suporteri era nerăbdător să contribuie și, simbolic, să înceapă el însuși demolarea stadionului, s-a concentrat intens asupra unei piese din metal cu crengi, pregătindu-se să se apuce de treabă.
Gherila voluntarilor din DDB nu a stat pe gânduri și s-a pus imediat pe treabă cu inima plină de dorința de a ajuta. Cei patru bărbați au început să mute băncile de rezerve de pe arena uzată de timp și afectată de intemperii, obiecte care aparțineau SC Dinamo 1948 SA și care zăceau uitate pe tartanul terenului. În urma acestor bănci, au găsit scaunele degradate, pe care odinioară stăteau jucătorii și antrenorii de la Dinamo sau de la echipele adversare, dar acum erau acoperite cu bureți putreziți. Cu atenție, au îndepărtat copertinele și resturile lăsate de bănci. Eduard Galan a explicat că această acțiune a fost cerută de Vlad Iacob, având în vedere situația financiară a clubului, care a dus la necesitatea apelului către voluntari.
Între timp, un angajat al clubului a încercat să demonteze cu o cheie carcasele metalice ale băncilor, dar a fost rapid nevoit să renunțe din cauza complexității tehnice. "Aici avem nevoie de un flex", a constatat el. Același lucru s-a întâmplat și cu turnicheții. Fără a avea certitudinea că aceștia sunt deconectați de la sursa de alimentare, riscul ar fi fost prea mare. Munca de a încerca să desfășoare această acțiune cu o simplă cheie, care nu se potrivea întotdeauna, părea zadarnică. Deși dezamăgiți, voluntarii dinamoviști au promis că vor încerca să vină și în ziua următoare, poate alături de mai mulți oameni, poate cu echipamentul potrivit, și poate vor reuși să fie mai utili în această acțiune.
Cu determinare neclintită, doamna cu părul alb și tatuajul cu chipul "Unicului Căpitan" pe braț a spus: "Dacă nu o vor face ei, noi vom demola stadionul. Da, singuri, așa cum suntem acum". Cu aceeași hotărâre și dorință de a schimba lucrurile, cei cinci fani care au răspuns solicitării au părăsit Parcul Sportiv Dinamo după aproximativ o oră, transpirați și poate descurajați, dar cu speranța de a reveni într-o altă zi pentru a continua lupta pentru clubul lor iubit.
Vlad Iacob m-a sunat și ne-a rugat, dacă putem, să trimitem pe cineva să ajute. Eu am vorbit cu Bogdan (n.r. Bogdan Aron, lider DDB) și, mai departe, au fost prezenți la stadion cei cinci fani dinamoviști pe care i-ați văzut”, Eduard Galan, președinte Program Doar Dinamo București, potrivit Prosport.ro
Comentarii
Trimiteți un comentariu