Care este conexiunea dintre Dinamo și misteriosul 'câine roșu' care dorește victoria dinamoviștilor?

 
Florin Bratu, în vârstă de 43 de ani, fostul atacant al Rapidului și Dinamoului, a oferit o anticipare a

 derby-ului de astăzi, a detaliat jucătorii pe care îi admira din cele două echipe și a împărtășit așteptările și întrebările sale cu privire la acest duel.

Florin Bratu, în vârstă de 43 de ani, este o figură emblematică în fotbalul românesc, lăsându-și amprenta atât asupra istoriei Rapidului, cât și la Dinamo.

În perioada 2000-2003, a fost un pilon al echipei Rapidului, contribuind la cucerirea campionatului,

 Cupei și Supercupei României. Ulterior, în perioadele 2005-2006 și 2007-2010, și-a continuat cariera la Dinamo, reușind să adauge o Supercupă la palmaresul său. Cu toate acestea, performanțele sale nu se limitează doar la realizările pe terenul de joc. 

 Bratu a contribuit și în calitate de antrenor la echipele de juniori, a doua echipă și seniorii clubului Dinamo.

Deși se află acum în Cipru, la Karmiotissa, în prima divizie, Bratu nu poate să nu urmărească cu atenție derby-ul de diseară dintre Rapid și Dinamo, care va avea loc la Giulești, începând cu ora 21:30. Este un meci deosebit de important pentru el și va fi cu ochii pe acest duel al orgoliilor.

„Nu prea am văzut meciurile, ci doar rezultatele celor două echipe din ultima vreme. Îți dai seama că am amintiri frumoase la ambele echipe, am câștigat trofee, am marcat goluri pentru fiecare.

Din experiența mea, pot spune că nu contează poziția în clasament. Și Dinamo are șansa ei. Dinamo

 este o echipă imprevizibilă, în stare de orice în acest moment. Asta face derby-ul mai interesant. Rapid

 are publicul acela special, sunt foarte curios cum se va desfășura partida pe fondul sonor al unui stadion plin.

Vreau să văd goluri multe la final, asta ar fi cel mai important”, a declarat Florin Bratu pentru GSP.ro.

Jucătorii care-i plac lui Bratu înainte de Rapid - Dinamo

Fostul atacant cu două goluri și 15 selecții la prima reprezentativă a precizat că apreciază diverși fotbaliști de la fiecare dintre cele două rivale.

„Îmi plac Politic, Amzăr, Bani și Ghezali de la ”câini”, respectiv Kait, Emmers, Dugandzic, nu știu dacă va juca, Petrila și Horațiu Moldovan de la Rapid”, a comentat Bratone.

În încheiere, prins cu munca din Țara Afroditei, Florin a mărturisit că așteaptă un meci memorabil: „Vreau să văd goluri multe, sunt curios cum se va descurca Dinamo sub presiunea publicului din Giulești. Mi-aș dori Dinamo să învingă, normal, am fost în atâtea situații acolo”.

Comentarii