Moment Istorc pentru Dinamo: Reacții din Tabăra Dinamovistă la Vestea Uimitoare

 Actualizare la ora 16.31: Eugen Voicu a exprimat prima sa opinie imediat după aprobarea "Planului de

 reorganizare cu prelungirea perioadei de implementare". În calitate de șef al Certinvest și președinte al

 Consiliului de Administrație al Red&White, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, el

 menționează că, în cursul acestei săptămâni, este posibil să se alăture și alți investitori la proiectul "RWM".

Este cea mai bună veste și cea mai normală pe care o puteam primi. S-a întâmplat ceea ce era firesc,

 acum avem front de lucru deschis și putem să accelerăm planul de reconstrucție pentru club. Acum

 există o claritate mult mai mare în ceea ce se va întâmpla și în ceea ce privește cantitatea de resurse pe

 care o s-o avem la dispoziție, dar și a eventualilor investitori pe care o să-i cooptăm alături de noi. În

 acest sens o să facem niște declarații sau chiar o conferință presă și, acolo, o să aflați și noutăți în acest

 sens” – Eugen Voicu – președintele Consiliului de Adminsitrație Red&White, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA

Noutate la ora 16.15: Răzvan Zăvăleanu, delegatul administratorului judiciar RTZ & Partners SPRL, a furnizat o concisă replică pentru ProSport.

Mă simt foarte relaxat (n.r. – râde). Pentru noi era o etapă absolut normală. Decizia nu este definitivă, în schimb, este executorie. Modificarea de plan intră în vigoare începând de astăzi. Poate fi contestată cu apel, dar nu cred că este cazul. Și dacă va fi, din punctul nostru de vedere, această modificare îndeplinea toate condițiile legale ca să treacă. Să privim în viitor și să sperăm că lucrurile vor fi mult mai bune. Dinamo, ca orice societate comercială, este în continuă mișcare. Lucrurile se schimbă în permanență. Când faci o previziune, o faci raportându-te la ce ai pe masă. Să vedem cum vom armoniza ceea ce s-a schimbat cu modificarea de plan. Datoriile de plată sunt mult mai mici acum. Probabil că va fi și o emulație în ceea ce privește potențialii investitori. Deja era o înghesuială, poate că acum o să fie și mai mare. Rămâne de văzut. Noi rămânem fideli scopului nostru, acela de a salva Dinamo.”


Ultima oră la ora 16:00. Informație în exclusivitate: Judecătorul sindic a emis o hotărâre surprinzătoare, aprobând planul de reorganizare modificat pentru Dinamo. De asemenea, judecătorul a respins solicitarea creditorului Diego Fabbrini de a trimite excepția de neconstituționalitate către Curtea Constituțională a României.

Rezumatul situației:

„Respinge cererea formulată de creditorul Diego Fabbrini privind sesizarea Curţii Constituţionale a

 României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a următoarelor dispoziţii din Legea nr.

 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările aduse prin Legea nr. 90/2018 pentru aprobarea

 OUG nr. 38/2017, respectiv: art. 14 alin. 1 ind. 1 titlul II, capitolul IV, modificat de pct. 1 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 alin. 2 pct. b Titlul II, capitolul IV modificat de pct. 2 articol unic din OUG nr. 38/2017; art. 14 alin. 3 titlul II, capitolul IV, abrogat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 ind. 1 alin. 2 titlul II, capitolul IV completat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 ind. 2 alin. 1 şi 2 titlul II, capitolul IV completat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018 şi art. 7 pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, excepţia fiind inadmisibilă. Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare cu privire la cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014 confirmă Planul de reorganizare modificat al debitoarei S.C. DINAMO 1948 S.A. propus la data de 16.03.2023 de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti, astfel cum a fost precizat. Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 18.09.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 04.09.2023

UPDATE 10:25: La ieșirea din Tribunal, Andrei Nicolescu a oferit o scurtă reacție.

Credem că o să sesiseze și curtea și că o să fie aprobată și modificarea de plan. Cel mai probabil, astăzi o să primim soluția judecătorului.”


Comentarii