Prima Analiză a Achizițiilor Dinamo: Ce Spune Antrenorul Despre Lotul Nou?

 
Ovidiu Burcă a efectuat o analiză exhaustivă a lotului Dinamo după primele meciuri ale acestui sezon

. Antrenorul subliniază că, în ciuda unor compromisuri necesare, este satisfăcut de calitatea lotului. La

 vârsta de 43 de ani, Ovidiu Burcă a transmis că Dinamo se află acum într-o stare de "echipă completă"

 și a oferit o explicație detaliată suporterilor cu privire la direcția în care lucrează el și echipa sa în prezent.


Dinamo a avut parte de o etapă dificilă în Liga 1, cu o înfrângere usturătoare de 0-4 în fața Rapidului pe stadionul Giulești. În prezent, Ovidiu Sabău se concentrează pe pregătirea primei etape a "câinilor" pentru sezonul în curs, care va avea loc pe Arena Națională într-o partidă programată pentru vineri seara, în confruntarea cu echipa FCU Craiova.

Ovidiu Burcă își manifestă răbdarea și încrederea în jucătorii noi, inclusiv Abdallah, pe care i-a integrat în echipa sa alături de Began și Lucas.

Echipa roș-albă a avut un meci de pregătire sâmbătă, desfășurat pe parcursul a două reprize de câte 60 de minute, la Săftica. Confruntarea a avut loc împotriva formației CS Tunari din eșalonul secund, iar Dinamoviștii au impresionat cu un scor de 7-0. În acest meci, au debutat în tricoul Dinamo doi dintre cei mai recent sosiți jucători, portarul Began și fundașul brazilian Lucas.


Într-un interviu acordat la finalul partidei, publicat pe site-ul oficial al clubului, Ovidiu Burcă a subliniat că are mari speranțe legate de noile achiziții ale echipei, și-a exprimat încrederea că lotul este acum complet și a reiterat că nu mai are nevoie de noi transferuri până în pauza de iarnă.

Antrenorul nu se alarmează nici în privința faptului că Abdallah nu a reușit să înscrie în meciul cu

 Tunari, fiind în așteptarea unor performanțe mai bune din partea fiecărui jucător transferat în această vară.

Eu cred că am ridicat nivelul echipei față de anul trecut. Sunt provocări cu care ne luptăm, dar eu cred

 că suntem echilibrați, obiectivi și am făcut tot posibilul să ne rupem de entuziasmul anului trecut.

 Entuziasmul este istorie, este într-o bibliotecă a clubului, un moment important în istorie, am încercat să ne rupem de ce a fost anul trecut

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Ovidiu Burcă a transmis fanilor: „Având răbdare, poți avea succes cu un anumit tip de jucător, care nu a funcționat așa cum ți-ai dorit”

”Știm cu toții presiunea pe care istoria acestui club o pune pe noi, cei care lucrăm în interiorul clubului. Dar privim acest lucru ca pe ceva pozitiv, nu te lasă să stai într-o zonă de confort, eșți într-o zonă de alertă. Este bine cât timp nu te paralizează ca frică. Asta înseamnă să fii la Dinamo. 


Statutul de nou-promovată, schimbarea nu poate veni peste noapte, e nevoie de proces, de înserare a unor elemente care în timp pot funcționa.


Provocarea cea mai mare este să rămânem noi extrem de echilibrați, să știm care sunt pașii, drumul de urmat și eu cred că suntem pe un drum bun.


Să nu cădem în capcana pusă de mass-media, de suporteri, ei văd lucrurile dintr-o anumită perspectivă, noi avem o altă perspectivă. Știți limitările noastre din punct de vedere de a aduce jucători, am făcut compromisuri, astăzi avem echipa completă.

Jucătorii străini sunt din ce în ce mai adaptați. Noi demonstrăm că având răbdare, poți avea succes cu un anumit tip de jucător, care la început nu a funcționat așa cum ți-ai dorit.

Unii au nevoie de mai puțin timp, alții de mai mult, sunt multe variabile. La bugetul pe care îl avem am

 căutat cele mai bune variante. Între un jucător la 5.000 de euro și altul la 10 000 de euro diferențele nu

 sunt atât de mari, diferența vine când încerci să îi adaptezi într-un model de joc, cultură, noi încercăm să avem răbdare, să analizăm jucătorii pe care i-am adus.

Să sperăm că majoritatea, dacă nu chiar toți, să dea randament. Poate am fi singurul club din lume care a intregat sută la sută. Indiferent cât de bine analizezi, chiar și când plătești sume de transfer, la cluburi mari, sunt jucători care nu se pot integra. Dar când pe 60-70% îi integrezi în sistemul de joc, cultură, țară, eu cred că ai un grad de reușită foarte bun”, a reacționat Ovidiu Burcă.

În vara anului 2023, Dinamo a făcut 9 achiziții de jucători, printre care se numără portarii Golubovic și

 Began, fundașii Costin, Lucas și Homawoo, mijlocașii Ilic și Politic, precum și atacanții Gregorio și Abdallah.

Formarea unei echipe nu se poate întâmplă peste noapte, procesul are nevoie de timp, integrarea jucătorilor e o dinamică deloc ușoară, am văzut și lucruri bune care ne pot da speranța că putem forma o echipă competitivă anul acesta

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo, potrivit GSP.ro


Comentarii